Een gezonde leefomgeving begint met frisse lucht!

Dat VELUX elektrische dakramen heeft wist je misschien al. Misschien niet dat de verschillende bedieningsprogramma’s je leefklimaat enorm kunnen verbeteren! VELUX is druk bezig om samen met IO-homecontrol een app te ontwikkelen. Straks zal het ook mogelijk zijn om die programma’s te regelen vanaf je telefoon. Wel zo gemakkelijk! Lees meer over hoe je zo'n gezonde leefomgeving creëert.

Voor een gezond woonklimaat is het nodig om je huis regelmatig te luchten. De bedieningstablet van VELUX heeft een programma dat er voor zorgt dat de ventilatieklep gedurende de dag regelmatig opengaat. Hij opent viermaal per dag gedurende 15 minuten en hierdoor komt er genoeg frisse lucht binnen. Het is ook mogelijk het gehele raam te laten openen en sluiten voor meer frisse lucht. De regensensor zorgt ervoor dat de ramen dicht gaan bij een plotselinge bui.

Je creëert de beste omstandigheden voor een goede nachtrust met het programma Welterusten. Je INTEGRA® dakramen openen gedurende 15 minuten, zodat er frisse lucht kan binnenstromen. Na deze periode worden de dakramen en de gordijnen automatisch gesloten, zodat je onmiddellijk als een blok in slaap kunt vallen. Terwijl opstaan een stuk beter gaat als je gewekt wordt doordat langzaam steeds meer zonlicht binnenkomt door het langzaam openen van de verduisterende gordijnen. Tegelijkertijd stroomt er geleidelijk aan meer frisse lucht door het dakraam. Je besluit zelf hoe laat je het programma Goedemorgen zijn werk laat doen.  

Met het energiebalans-programma bespaar je het hele jaar door energie. Het activeert automatisch je gordijnen, buitenzonweringen en rolluiken om het klimaat in huis aangenaam te houden. Het systeem kan dit doen op basis van de locatie van je woning en het seizoen. Zorg ervoor dat je kamer niet te warm wordt met het zonweringsprogramma. VELUX zonweringsproducten van je dakraam gaan automatisch naar beneden tijdens de heetste uren van de dag om de warmte buiten te houden. Zo blijft je kamer comfortabel en aangenaam qua temperatuur.

Van huis vertrekken wordt een stukje gemakkelijker als alle dakramen met slechts één veeg van je vinger worden gesloten. Kies Woning verlaten om al je dakramen te sluiten en je woning veilig achter te laten. Wanneer je op vakantie bent zal VELUX INTEGRA® er juist voor zorgen dat het lijkt alsof iemand thuis is. Het systeem opent en sluit de gordijnen en rolluiken van je dakramen automatisch. Heb je een verlichtingsset aangesloten? Dan zullen de lichten automatisch in- en uitgeschakeld worden op verschillende tijdstippen.

Jouw gewone VELUX dakraam is gemakkelijk om te bouwen naar een elektrisch INTEGRA® dakraam. Met behulp van een ombouwset (inclusief bedieningstablet) is het raam in 45 minuten klaar voor gebruik. Het raam wordt aangesloten op een stroompunt in de buurt of je kiest voor een ombouwset die energiezuinig is en werkt op zonne-energie. Door de accu kan je het raam op elk moment bedienen, ook als de zon niet schijnt. Vraag bij ons een offerte aan of bel voor meer informatie!


Terug naar overzicht
Home automation velux

Offerte aanvragen


Heeft u genoeg gezien en een keuze gemaakt?
Wij sturen u graag een offerte voor meer licht in huis of meer ruimte op zolder.

Offerte aanvragen

Advies aan huis?

Elk huis is anders. Vindt u het lastig om een keuze te maken uit ons aanbod? We zijn vaak in de buurt voor een advies op maat

Advies aan huis?