Lichtkoepel(s) in uw uitbouw, een uitkomst!

Daglicht is ongrijpbaar, maar tegelijk kan je er alles aan doen om het toe te voegen aan een ruimte. Het is één van onze basisbehoeften en daar mag best aandacht aan besteed worden. Vaak wordt er bij het bouwen van een uitbouw niet gedacht aan wat dit met de hoeveelheid licht in de ruimte doet. Een lichtkoepel in het dak is een goede oplossing voor het toevoegen van licht.

Een Lichtkoepel van glas

VELUX heeft daarom een prachtige nieuwe koepel ontwikkeld geheel van glas. De opstand heeft een laag van glas én dubbelglas voor geluids- en warmte isolatie. Over de opstand heen wordt een schaal van gebogen glas gemonteerd. Het grote voordeel van gebruik van alleen dit materiaal is dat het een helder uitzicht naar buiten geeft. Daarnaast blijft vuil minder makkelijk op de schaal achter. Dit geeft natuurlijk het enorme voordeel dat het niet of minder nodig is het dak op te gaan om de koepel schoon te maken.

Ranke vorm en slim ontwerp

De lichtkoepel met gebogen glas heeft een ranke vorm en valt daardoor minder op in een uitbouw. VELUX heeft deze vorm van glas (CurveTech) zelf ontwikkeld. Door het geharde glas is het bijna onmogelijk dat de koepel wordt beschadigd door extreme weersomstandigheden zoals hagel. De koepel is zowel in vaste uitvoering als elektrisch bedienbaar verkrijgbaar. Bij regen sluit de koepel automatisch door de slimme regensensor die op het dak bij de lichtkoepel is gemonteerd. Via deze link is er nog veel meer te lezen over dit nieuwste product van VELUX.

Lichtkoepel op een plat dak

Vrijwel alle lichtkoepels zijn geschikt om in een plat dak in te bouwen. Soms kan het nodig zijn om met behulp van een constructeur te kijken voor een versteviging van de constructie. Meestal is dit echter niet aan de orde en kan de lichtkoepel gemakkelijk in het dak worden geplaatst zonder extra toevoegingen. Ook bij een betonnen dak is het mogelijk om met behulp van een betonboorder een lichtkoepel te plaatsen. Wij werken veel samen met de bedrijven Spaan en Van der Jagt.

Zonwering of verduistering

Eén van de grote voordelen van een VELUX koepel is dat het product een sterk isolerende werking heeft. In de winter houdt hij de warmte binnen, maar in de zomer blijft de warmte juist buiten. Voor wie de koepel op het zuiden of zuidwesten heeft liggen is een zonwering in de zomer wel gewenst. Deze vermindert de warmte met 76%. Met gordijnen kun je voor de perfecte hoeveelheid licht zorgen in de kamer. Het binnenvallend daglicht verzacht je en hierdoor geef je de ruimte extra sfeer. VELUX heeft een aantal keuzes in gordijnen en zonwering die vanzelfsprekend precies op de lichtkoepel aansluiten.

Meer weten?

Wil je meer weten over de gebogen glaskoepel of een ander product van VELUX? Bel ons voor advies of stuur een mail met je vraag. Je kunt natuurlijk ook direct en vrijblijvend een offerte aanvragen. Klik op de button hieronder of ga naar contact om te zien hoe je ons kunt bereiken voor bijvoorbeeld een bezoek aan huis.


Terug naar overzicht
daglichtkoepel gebogen glas

Offerte aanvragen


Heeft u genoeg gezien en een keuze gemaakt?
Wij sturen u graag een offerte voor meer licht in huis of meer ruimte op zolder.

Offerte aanvragen

Advies aan huis?

Elk huis is anders. Vindt u het lastig om een keuze te maken uit ons aanbod? We zijn vaak in de buurt voor een advies op maat

Advies aan huis?